Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев заяви в студиото на Лице в лице“,

...
Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев заяви в студиото на Лице в лице“,
Коментари Харесай

Демерджиев с доказателства за корупция. Кои правителства удря

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев заяви в студиото на „ Лице в лице “, че към този момент са събрани обилни доказателства по следствията за корупция против политици . По думите му се касае за по-предишното и за предходното ръководство (б.р. постоянни правителства).

„ Имаше инспекции. Предали сме доста материали на прокуратурата, по част от тях са формирани досъдебни производства. Вече всеки по веригата би трябвало да си свърши работата, с цел да се стигне до неоправдателните присъди. Прокуратурата би трябвало да повдигне обвинявания, да притегли тези хора, да внесе обвинителни актове и най-после идва заключителната роля на съда, който би трябвало да осмисли всички тези старания с неоправдателни присъди “, съобщи още Демерджиев.
-->
Служебният вътрешен министър добави, че корупцията е главно в областта на публичните поръчки.

„ Дотук гледахме филм, в който изборно се привличаха хора, наричани „ олигарси “. Вярвам, че тук нещата са разнообразни, тъй като методът на Министерство на вътрешните работи е друг “, сподели още той.

„ Нормално е при публичните поръчки да вземат участие сдружения, наложили се на пазара, които доста добре познават съответната сфера на активност, имат богат опит и могат да предложат конкурентни цени. Не намираме доста постоянно тези сдружения измежду претендентите за публични поръчки, намираме други, чиято предметна активност няма нищо общо с тази на публичната поръчка “, изясни Демерджиев.

Той добави, че в областта на пътното строителство и на енергетиката са най-големите парични потоци и че точно там, само че и в други сфери са проверява за корупция.

Без да загатва имена, министърът посочи, че става дума за нагласени публични поръчки с вреди за страната от неизгодни цени или неприятно осъществяване на заданията.

Демерджиев съобщи още, че има прогрес в следствието за пране на пари за Лот 5 от Автомагистрала " Хемус ", в което бяха упрекнати шефове на пътни сдружения. По думите ме с част от парите е издигнат хотел във Велинград, както и къща за посетители в Логодаж.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР